فارس در لغت 27 ص
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 27
"فارس" در لغت
چند سالی ست که واژه و مفهوم «فارس» در بازار اهل سیاست و نظریه پردازان بخشی از طیف «چپ» دگماتیک (۱) و نیزبسیاری از نژادپرستان و قبیله گرایان ایرانی رونق یافته و در کوشش های «فکر» سازی و نظریهء پردازی آنان از اهمیت ویژه ای برخوردار گشته و به نغمهء ناسازِپرطنین وهیاهویی بدل شده است. تا آنجا که بسیاری از آنان بنیاد تئوری های ایران گریزو تفرقه افکن خود را بر ِتفسیرهای مجعول و مقلوبی از این مفهوم استوار می دارند که بنا بر انگیزه های سیاسی خاص و درجهت منافع و اغراض و امیالِ قدرت های خارجی و برخی دول همسایه طی سالیان دراز ، بیرون از مرزهای ایران تدارک دیده شده و در سرزمین ما پراکنده و ترویج می شود!
مرد با نامحرمان چون بندی است
ای بسا هندو و ترک همزبان
ای بسا دو ترک چون بیگانگان
پس زبان محرمی خود دیگر است
همدلی از همزبانی خوشتر است
جلال الدین محمد مولوی بلخی رومی
این تفسیر از واژه و مفهوم «فارس» می کوشد تا نخست زبان فراقومی ، فرانژادی وفراملی فارسی را به فارسی زبانان ایران امروزی منتسب و منحصر کند و نقش و اهمیت ، فرهنگی و هویت ساز و پیوند بخش ِِاین زبان رادر تاریخ درازدامن کشور ما ، درمیان اقوام وتیره های گوناگونِ ایرانی نادیده انگاشته و آن را هم عرض با دیگر زبان ها و گویش ها و خرده زبان های رایج درایران فرا نماید. و بدین گونه فارسی گویان ایران را «ملت» یا «قوم» ویژه ای به نام «قوم فارس» یا «ملت فارس» بنامد، تا از این طریق بتواند، تئوری های دشمن ساخته و زنگار زده ای که ایران را کشوری «کثیرالملّه» می خوانند و مدعی وجود «ستم ملی» ازسوی «ملت ستمگر فارس» برضد «ملت های ستم دیده و متعدد ساکن ایران» هستند، اعتبار بخشید ه ودر جهت تحقق اهداف آشکار و پنهان و صدساله برخی همسایگان طمعکاربه کار اندازد و برای مطالبات هذیان آلود ِبرخی خردباختگان، یا مزدبگیران سیاسی دستگاه نظری فراهم سازد وهم عنان با برنامه ها و امیال قدرتهای بدسگال جهانی و تحریکات بین الملی ، برای اقداماتِ تفرقه افکن و فتنه انگیزداخلی مشروعیت حقوقی و انسانی تدارک بیند!
از این رو توضیح و تشریح ِحقیقت این مفهوم و بسیاری ازمفاهیم ِقلب شده و تحریف گشتهء دیگر،از نظرگاه تاریخی و فرهنگی ، بیش تر ازهمیشه به ضرورتی فوری بدل شده است . خاصه در این زمانهء غوغا و در این ایام ِسیاه ، که «حکومت ابلیسی فقهای شیعه» (۲) ، ایرانیت و هویت و فرهنگ و میراثِ گذشته تاریخ درازدامن ِکشور ما را بی شرمانه درحلقهء هجوم ِانواع گرگ ها «به امانِ خدا» رها کرده است.
امیدوارم که دانشوران و محققان اهل فن، چنان که شایسته است دراین زمینه بکوشند ، باشد تا به مدد آگاهی ، خورشیدِ حقیقت از نگاه جوانان این مرز و بوم رخ نپوشد و در میان لای و لجنی که استبداد دینی حاکم در فضای ذهنی و فرهنگی ایرانیان پراکنده است مدفون نماند و دروغ و دغلی که با هزار تأسف به مذهب مختار ومسلط جامعهء ما مبدل شده است ، به برادری ها و همبستگی های هزاران سالهء اقوام ِایرانی گزند نرساند!
این اصطلاح ِ«فارس» که به مُسامحه یا به عمد به جای «فارسی زبان» به کار می رود، بسیار مورد توجه وعنایت خاص برخی نظریه پردازان بوده و ستون فقرات نظریه ایست که می کوشد تا همهء کسانی را که به فارسی سخن می گویند، زیر پرچم ِ ِ«قوم» یا «ملّتِ» ویژه ای گرد آورد و آنان را« قوم فارس » یا«ملتِ فارس» بنامد تا بر اساس ِآن بتواند گویندگان زبان ها ومتکلمین به دیگر گویش های رایج در سرزمین ایران را در برابر وی قرار داده و وجود «ملت های ستم دیده» را در این کشور به اثبات برساند! حال آنکه کلمه «فارس»، در تاریخ و در ادبیاتِ فارسیِ۱۱۰۰ سالهء ایران ، هرگز به معنای «فارسی زبانان» به کار نرفته است!
در طول قرن ها، سرزمین های ایران و هند و آسیای مرکزی و آسیایِ صغیرــ از مرزِ چین گرفته تا کرانه های شرقی اروپا ــ گاهواره و میزبان و پناهگاهِ زبان فارسی بوده و طیّ دوران های متمادی و مُستمرّمردم ِبیشماری ازاقوام و نژادهای گوناگون به زبان ِفارسی یا دری متکلّم بوده اند و رفتار و روحیات و فرهنگشان با این زبان گره خورده و در این زبان تبلور یافته است .
همواره و در همهء این سرزمین ها سخن گویان ِبه زبانِ فارسی را نه «فارس» ، بلکه «فارسی زبان» یا «پارسی گو» نامیده اند! (۳)
کلمهء «فارس» در مفهوم ِسیاسی اش وهمراه با بارتبلیغاتی خاصی که برآن تعبیه شده و رایج کرده اند ، پدیده ای ست نو ظهور که عمری کمتر از صد سال دارد و ار دستگاه های تئوری سازی و دفاترِ ایدئولوزیکِ حزب کمونیستِ شوروی یا ازسوی تاریخ سازانِ و ملت تراشانِ نژاد پرست ِترکیهء آتاتورکی و نیز پان عربیست های بعثی یا ناصری به منظور ایجادِ تفرقه درمیانِ ملتِ ایران ایجاد شده و طی چندین دههء گذشته بی وقفه بر ضدّ منافع ِملی ِمردم ایران به کار برده می شود !
این اصطلاح را خصوصاً در مقابلِ اصطلاح ِ« ترک» قرار می دهند و از «ترک» هم نه ترک زبان، بلکه «قوم ِترک» و «ملّت ِترک» مراد می کنند، حال آنکه واژهء «ترک» در ایران به معنای ترک زبان و متکلّم به زبانِ ترکی ست و نه ترک نژاد یا «ملیّت» یا «ملّتِ» ترک (۴). بنا بر این، می باید به کاربرد دقیق ِاین واژه توجه کرد و همواره در نظر داشت که کلمهء «فارس» درطول ِتاریخ ِایران ، به دو مفهوم به کار رفته است ، نخست در مفهوم ِ تاریخی اش و آن اشاره به یکی از اقوامِ ایرانِی ساکنِ جنوبِ ایران یعنی قومِ «پارس» است که معرّبِ آن می شود «فارس» و از این قوم ، دو خاندانِ بزرگ ، در ایران ِپیش از اسلام به شاهنشاهی رسیده اند ، یکی هخامنشیان و دیگری ساسانیان. (۵)
مفهوم ِمصطلح ِدوم ، کاربُردِ جغرافیائی ِاین واژه است و آن : منطقهء وسیعی ست که قسمتی ازجنوب و جنوبِ باختریِ کشورِ ایران را شامل است و تقریباً از یازده قرن پیش از میلادِ مسیح محل سکنای رشید ترین طوایفِ آریایی به نامِ «پارس» بوده و به همین مناسبت به «پارس» یا «فارس» موسوم گردیده است(۶) این واژه گاهی به سراسرِ خاکِ ایران نیزاطلاق می شده است. صورتی از این کلمه را که در زبانِ انگلیسی از اصل ِیونانی گرفته اند ، به جای لغتِ ایران به کار می برند والبته کاربرد رسمی این وازه به جای کلمهِ «ایران» از سوی کشورهای بیگانه ، به درخواستِ دولتِ ایران در زمانِ حکومت رضا شاهِ پهلوی از رواج افتاده است.
سایر محصولات :
فارس در لغت 27 ص
فارس در لغت 27 ص...
غیبت 19 صغیبت 19 ص...
پاورپوینت معماری کامپیوترپاورپوینت معماری کامپیوتر...
غیبت امام مهدى 43 صغیبت امام مهدى 43 ص...
غنی سازی تخم مرغ با استفاده از رنگدانه های طبیعی 7 صغنی سازی تخم...
غلات 61 صغلات 61 ص...
غدیر از دیدگاه مستشرقین 66 صغدیر از دیدگاه مستشرقین...
غده هیپوفیز 11صغده هیپوفیز 11ص...
پاورپوینت معماری مدرن اولیهپاورپوینت معماری مدرن اولیه...
غده هیپوفیز تئروئید لوزالمعده 7صغده هیپوفیز ...
غده تیروئید 11صغده تیروئید 11ص...
پاورپوینت معماری رنسانس 22 اسلایدپاورپوینت معماری رنسانس 22 اسلاید...
عکسهای معماریعکسهای معماری...
پاورپوینت معماری دوره ی روم باستان 23 اسلایدپاورپوینت معماری دوره ی روم...
عکاسی و مکاتب و روش های آن 45 صعکاسی و مکاتب و روش های آن...
پاورپوینت معرفی Macromedia Fireworksپاورپوینت معرفی Macromedia Fireworks...
عوامل گناه و راهکارهای پرهیز از آن 62 صعوامل گناه و...
پاورپوینت معانی DNS ISP WSP 39 اسلایدپاورپوینت معانی DNS ...
عوامل شیمیایی مورد استفاده در صنعت و بیماریهاعوامل شیمیایی مورد استفاده در صنعت و...
عناصر بصری 12 صعناصر بصری 12 ص...
عمومی با روانساز ها روغن موتور 17 صعمومی با روانساز ها ...
عملکرد کرم های ضد آفتاب 5 صعملکرد کرم های ضد آفتاب 5...
عمر خیام 17صعمر خیام 17ص...
پاورپوینت مطالعات زمینه سایت آزاد شهرپاورپوینت مطالعات زمینه سایت آزاد...
علوفه و یونجه 150 صعلوفه و یونجه 150 ص...
علوفه کلزا در تغدیه دام 10 صعلوفه کلزا در تغدیه دام...
علل پیدایش آفات 24 صعلل پیدایش آفات 24 ص...
علل ضعف دانش آموزان در درس ریاضیعلل ضعف دانش آموزان در درس...
پاورپوینت مصالح بوم آوردپاورپوینت مصالح بوم آورد...
علل ریزش مو 4صعلل ریزش مو 4ص...
پاورپوینت مشاوره گروهی 15 اسلایدپاورپوینت مشاوره گروهی 15 اسلاید...
علل تشکیل کلاس هاس درس چند پایه 14صعلل تشکیل کلاس هاس درس چند...
علائم مؤمنان در کلام على ع 37 صعلائم مؤمنان در کلام على ع 37...
پاورپوینت مسند و مسند الیهپاورپوینت مسند و مسند الیه...
عکسهای المپیکعکسهای المپیک...
پاورپوینت مسجد جامع قرطبهپاورپوینت مسجد جامع...
پاورپوینت مسجد جامع اصفهانپاورپوینت مسجد جامع اصفهان...
عکاسی 11 صعکاسی 11 ص...
عقابعقاب...
پاورپوینت مسجد امیر چخماق یزدپاورپوینت مسجد امیر چخماق یزد...
عظمت غدیر 25 صعظمت غدیر 25 ص...
پاورپوینت مستند سازیپاورپوینت مستند سازی...
عصر محنه در تمدّن مسلمانان 19 صعصر محنه در تمدّن مسلمانان 19 ص...
عصر علم 14 صعصر علم 14 ص...
پاورپوینت مستند سازی 31 اسلایدپاورپوینت مستند سازی 31 اسلاید...
عرفان 87 صعرفان 87 ص...
پاورپوینت مستند سازی 30 اسلایدپاورپوینت مستند سازی 30 اسلاید...
عرضه برتقاضا 16صعرضه برتقاضا ...
عربستان 29صعربستان 29ص...
عربستان 17صعربستان 17ص...
ولت متر دیجیتال ۰ تا 30 ولت با AVRمقدمه ای بر داده کاوی
رشد اخلاق در نوجوانان و جوانان
بررسی نقش محوری زنان در جامعه اسلامی
ولت متر دیجیتال ۰ تا 30 ولت با AVR
ساعت دییجیتال با نمایشگر سون سگمنت
طراحی گیت XOR با hspice
اسیلوسکوپ دیجیتال با AVR
پروژه کنترل موتور DC با استفاده میکروکنترلر ATMEGA 16 با نرم افزارCodeVision همراه فایل Proteus
قانون اساسی
قارچهای عالی
قارچهای عالی (2)
قارچهای خوراکی صدفی60ص
قارچ
کلمات کلیدی :کلمهء laquo فارسraquo laquo فارسی زبانraquo تاریخ درازدامن کشور فهوم laquo فارسraquo اژه فهوم laquo laquo فارسraquo laquo ملت شده است laquo فارسی این اژه laquo ترکraquo laquo فارسraquo تاریخ ترکraquo سرزمین فارسی ارسraquo
- ۹۶/۰۹/۱۰